Każda przygotowana kawa latte macchiato lub cappuccino powinna mieć taką samą jakość mlecznej pianki. Wyjątkowość naszej technologii ETNA MilkBase Connected polega na tym, że temperatura używanego mleka nie wpływa na końcową jakość mlecznej pianki. Ta opracowana przez ETNA kontrola temperatury, wykorzystująca dwa połączone przepływowe podgrzewacze, zapewnia pełną kontrolę nad temperaturą pianki mlecznej. W przeciwieństwie do ogrzewania parowego, dzięki tej technologii jesteśmy w stanie podgrzać mleko w kontrolowany sposób do pożądanej temperatury końcowej.
ETNA MilkBase Connected nadaje się do każdego rodzaju mleka: pełnego, sojowego, koziego lub owsianego*. Urządzenie jest w stanie spienić każdy rodzaj mleka zawierającego białko, tworząc przyjemną, pełną chmurę piany toczącą się po języku. Z taką samą jakością piany za każdym razem. MilkBase Connected jest wyposażony w 4-litrową chłodziarkę. Możliwe jest również użycie kartonu mleka lub torebki.
* W przypadku niektórych rodzajów mleka niehomogenizowanego, takich jak mleko owsiane, ważne jest regularne wstrząsanie opakowaniem podczas użytkowania.